» Naslovna» Kontakt
Onama
Singidunum
Beograd in numis
On-Line prodavnica
Metalni novacPapirni novacNumizmatički priborMedalje i plaketeOdlikovanjaMilitarijaŽetoniBonoviTelefonske karticeHartije od vrednostiPromotivni numizmatički materijalFotografije i RazgledniceLiteraturaOstale ponudePosebna ponuda
Kako kupiti

Vesti

Stručni tekstovi

Linkovi

Ako želite da primate obaveštenja i popunite polje unosom vaše e-mail adrese.

Metalni novac

Naša ponuda metalnog novca podeljena je na kategorije koji se nalaze na desnoj strani → Izborom jedne od njih otvoriće Vam se lista sa našom ponudom iz te oblasti.

Svaki novčić obležen je oznakom koja se sastoji od slova A (koji je inače naša oznaka za metalni novac) i broja koji iza njega sledi.
Na listi novčić je određen apoenom, godištem, tipom i varijantom nakon čega sledi njegov kataloški broj po KM (Krause-Mischleru), Y (Yeomanu) ili C (Creigu). Ukoliko je novčić obuhvaćen Katalogom metalnog novca R. Mandića navodimo i njegov kataloški broj u knjizi.

Primetićete da svaki unos pored sebe ima malo slovo i a da neki od unosa imaju i malu ikonu fotoaparata pored sebe. Mala ikona fotoaparata označava da postoji slika novčića koja se dobija pritiskom na tu ikonu.
Klikom na slovo i otvara se detaljniji prikaz novčića gde takođe postoji i forma preko koje možete odmah taj novčić i naručiti ili nam uputiti pitanje vezano za njega.

 

Metalni novac


10 DINARA 1983 Sutjeska, varijanta "sa borićima" ili "sa mostom".
Metalni novac, Jugoslavija, DFJ-FNRJ-SFRJ, Između dva krila spomenika nalazi se pretisak baklji sa grba na suprotnoj strani novčića. Poznato samo oko 30 primeraka. Veoma retko. Man. R137, str. 64.
G46422 - Germany. Silver MOTHER'S CROSS (2nd class) Kreutz der Deutsche Mutter.
Odlikovanja, Ostalo, ,

+381 (11) 3284501
enkidu1501@gmail.com
moneta@singidunum-online.com