» Naslovna» Kontakt
Onama
Singidunum
Beograd in numis
On-Line prodavnica
Metalni novacPapirni novacNumizmatički priborMedalje i plaketeOdlikovanjaMilitarijaŽetoniBonoviTelefonske karticeHartije od vrednostiPromotivni numizmatički materijalFotografije i RazgledniceLiteraturaOstale ponudePosebna ponuda
Kako kupiti

Vesti

Stručni tekstovi

Linkovi

Ako želite da primate obaveštenja i popunite polje unosom vaše e-mail adrese.

Medalje i plakete

Kategorije koje vidite desno ustanovili smo imajući u vidu da su se medalje i plakete najčešće pravile u Srbiji, Hrvatskoj ili Sloveniji. Plakete drugih zemalja možete naći pod kategorijom
ostalo.
Svaka medalja ili plaketa određena je slovo F iza koje sledi određeni broj. Ovom oznakom se medalja ili plakete određuje prilikom naručivanja.

Primetićete da svaki unos pored sebe ima malo slovo i a da neki od unosa imaju i malu ikonu fotoaparata pored sebe. Mala ikona fotoaparata označava da postoji slika novčanice koja se dobija pritiskom na tu ikonu.
Klikom na slovo i otvara se detaljniji prikaz novčića gde takođe postoji i forma preko koje možete odmah taj novčić i naručiti ili nam uputiti pitanje vezano za njega.

 

Medalje i plakete


10 DINARA 1983 Sutjeska, varijanta "sa borićima" ili "sa mostom".
Metalni novac, Jugoslavija, DFJ-FNRJ-SFRJ, Između dva krila spomenika nalazi se pretisak baklji sa grba na suprotnoj strani novčića. Poznato samo oko 30 primeraka. Veoma retko. Man. R137, str. 64.
G46422 - Germany. Silver MOTHER'S CROSS (2nd class) Kreutz der Deutsche Mutter.
Odlikovanja, Ostalo, ,

+381 (11) 3284501
enkidu1501@gmail.com
moneta@singidunum-online.com