» Naslovna» Kontakt
Onama
Singidunum
Beograd in numis
On-Line prodavnica
Metalni novacPapirni novacNumizmatički priborMedalje i plaketeOdlikovanjaMilitarijaŽetoniBonoviTelefonske karticeHartije od vrednostiPromotivni numizmatički materijalFotografije i RazgledniceLiteraturaOstale ponudePosebna ponuda
Kako kupiti

Vesti

Stručni tekstovi

Linkovi

Ako želite da primate obaveštenja i popunite polje unosom vaše e-mail adrese.

Literatura

Posebno smo ponosni na veliki izbor knjiga i časopisa koje nudimo. Broj knjiga u našoj ponudi neprekidno se uvećava, ali ako vam treba neka publikacija koja nije na našoj listi, vi nam slobodno pošaljite svoj zahtev, i mi ćemo učiniti sve da Vam nađemo traženu knjigu.

U listi literature navodimo ime autora kao i naslov knjige, iz kojeg se vidi na koju se oblast data knjiga odnosi. Pritiskom na slovo i otvoriće Vam se detaljniji opis i ocena knjige.

Numizmatika je oblast gde posebno dolazi do izražaja činjenica da nauka započinje od knjiga. Zato je odavno poznata ona izreka:

"Buy the book before the coin" - Kupi knjigu pre novčića!

Svaka knjiga vodi se kombinacijom slova L i određenog broja. Zajedno L i broj čine našu oznaku za datu knjigu.

 

Literatura


10 DINARA 1983 Sutjeska, varijanta "sa borićima" ili "sa mostom".
Metalni novac, Jugoslavija, DFJ-FNRJ-SFRJ, Između dva krila spomenika nalazi se pretisak baklji sa grba na suprotnoj strani novčića. Poznato samo oko 30 primeraka. Veoma retko. Man. R137, str. 64.
G46422 - Germany. Silver MOTHER'S CROSS (2nd class) Kreutz der Deutsche Mutter.
Odlikovanja, Ostalo, ,

+381 (11) 3284501
enkidu1501@gmail.com
moneta@singidunum-online.com